Пазарите в Азиатско-тихоокеанския регион се представят разнопосочно днес на фона

...
Пазарите в Азиатско-тихоокеанския регион се представят разнопосочно днес на фона
Коментари Харесай

Разнопосочна търговия в Азия след повишенията на Уолстрийт вчера

Пазарите в Азиатско-тихоокеанския район се показват разнопосочно през днешния ден на фона на опасенията по отношение на растежа на международната стопанска система и продължаващото геополитическо напрежение.

В Австралия главният показател ASX 200 ограничи загубите си от по-рано денем и губи 0.36%.

Акциите на съществени миннодобивни компании обаче нарастнаха. Книжата на Rio Tinto прибавиха 2.74%, растежът при Fortescue беше от 3.13%, а акциите на BHP се оскъпиха с 2.62%.

Японският Nikkei 225 губи 1.11%, до момента в който показателят Topix отстъпва с 0.67%. Южнокорейският Kospi нараства с 2% за деня.

Сингапурският показател Straits Times регистрира покачване от 2.12%.

Редица огромни пазари, измежду които и тези в Китай и Хонконг, са остават затворени поради Лунната Нова година.

Днешната сесия в Азия последва растежа на показателите на Уолстрийт през вчерашния ден, в учредената на които беше повишаване на акциите на софтуерни компании.

Утре се чакат данните за неселскостопанската претовареност в Съединени американски щати, които са един от главните знаци за това по какъв начин се оправя стопанската система на страната.

Геополитическото напрежение в Източна Европа остава високо, откакто от Пентагона оповестиха, че ще изпратят спомагателни военни в района.

Същевременно се счита, че към 100 000 съветски бойци са струпани по източната граница на Украйна с Русия и северната с Беларус, която е съдружник на Москва.

На валутните пазари доларовият показател се търгува на равнище от 96.043.

Японската йена се разменяше при 114.42 по отношение на $, до момента в който австралийският $ поевтиня с 0.2% - до 0.7122 щатски $.

Цените на петрола се намаляват през днешния ден, като фючърсите на щатския лек недопечен нефт (WTI) отстъпват с 0.53% до 87.79 $ за барел. Фючърсите на брента поевтиняват с 0.32% до 89.18 $ за барел.

Вчера ОПЕК и нейните съдружници се споразумяха за увеличение на добива на нефт с 400 000 барела на ден от март.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР