Пътуването от летището до Коста Наварино възбужда апетита ви за

...
Пътуването от летището до Коста Наварино възбужда апетита ви за
Коментари Харесай

Гръцкият Южен Пелопонес: Недокоснати плажове и древни места

Пътуването от летището до Коста Наварино възбужда апетита ви за идния ваканционен празник.

Докато се движите нагоре и надолу по долините, минавате около маслинови горички и се извивате през сънливите села на Каламата, вашето очакване за дестинацията, която е заобиколена от поразително недокосната хубост на Гърция, се ускорява.

Пелопонес е голям полуостров в южния завършек на континенталната част на страната, а в югозападната му част се намира Месиния. Това не е най-известната гръцка дестинация, само че всеки, който пропусне този район със зашеметяващи плажове, лазурни води и антични места, ще сгреши, показва вестник Guardian.

Блестящото украшение в короната на Месиния е плажът Войдокилия. Неподвижното, тюркоазено море е толкоз красиво, че заслужава прегръдка – и я получава от пясъчните дюни, които образуват формата на гръцката писмен знак омега. Смята се, че този спокоен плаж е „ пясъчният Пилос “, упоменат в епоса на Омир, „ Одисея “.
View this post on Instagram
A post shared by ᴘᴇʀғᴇᴄᴛ ɢʀᴇᴇᴄᴇ???????? (@perfect_greece)

Около него има доста хубост и история. Руините на двореца на Нестор са наоколо, а на 30 минути път са водопадите Полилимнио - скришен воден парадайс, озвучен от хипнотичен, натурален саундтрак.

Древна Месения е ситуирана на час път. Градът датира още от бронзовата ера, само че на настоящето си място е издигнат през 369 година прочие н. е. и е непокътнат от по-късни селища. Огромните му укрепления са измежду най-добре непокътнатите в Гърция.

Най-зашеметяващата му характерност е голям античен спектакъл, за който се твърди, че е побирал до 10 000 фенове. Заобиколен от Аркадските планини от едната страна и Йонийско море от другата, това е в действителност хипнотизиращо място.



Ако сте издръжливи на физически натоварвания, спиращият дъха пейзаж на Месения е съвършен за туризъм. Присъединяването към специфична обиколка ви разрешава в действителност да се свържете с това непокътнато кътче на Пелопонес посредством съответни тематики: локални билки, виновност или крепости.

Има и благоприятни условия за колоездене и скално катерене или разходки с метафизичен привкус за по-интелектуален следобяд.

След цялата тази активност краката и душата ви ще копнеят за красиво място, на което да се поглезят. Отведете ги до Navarino Dunes - грандиозно имение от 130 хектара, сгушено на брега на Йонийско море и един от петте разнообразни региона на Коста Наварино.

Дом e на двойка първокласни курорти – The Westin Resort Costa Navarino и The Romanos, a Luxury Collection Resort – и двата от които са проектирани да отразяват обичайния месeнски жанр с натурален камък и мрамор. Сградите заемат единствено 10% от общата повърхност на обекта – тъй че той е задоволително необятен и кръстосан с пешеходни пътеки, изпълнени с билки.
View this post on Instagram
A post shared by Индивидуальные туры - СОДИС (@sodis_official)

Основателят на Коста Наварино - корабният магнат Василис Константакопулос, има за цел да резервира естественото обилие на региона, като строи с локални материали и даже засажда специфичен тип трева на голф игрището си, която изисква 30% по-малко вода. През нощта курортът употребява светлини с невисок интензитет, с цел да е мрачен плажът, тъй че дребните костенурки да намерят пътя си към морето.

Както The Westin, по този начин и The Romanos оферират редица благоприятни условия за настаняване, вариращи от първокласни стаи с аспект към градината или морето до грандиозни жилища със лични инфинити басейни. Шепа първокласни вили на брега в The Romanos оферират пряк достъп до дълъг песъчлив плаж, който е изключително хубав по изгрев.

Двата курорта оферират повече от 20 ресторанта и питейни заведения, вариращи от изискани заведения за хранене до непринудени и подобаващи за фамилии. Има мощен акцент върху актуалната гръцка кухня във Flame, Armyra и Perovino, само че също по този начин ще намерите японска в Onuki, италианска в Da Luigi и усетите на Близкия изток в Nargile.

Има и редица частни благоприятни условия за хранене, като преживяване от фермата до маса, фамилни събирания към барбекюто или интимни вечери за двойки.

Дейностите на място включват галене в неведнъж награждавания Anazoe Spa, който предлага, наред с други неща, таласотерапия и процедури, основани на практиките за здраве и хубост на антична Гърция.

Предлагат се голям брой басейни, дружно с 16 тенис корта в тенис център Mouratoglou (първия по рода си в Европа), здравни клубове с уроци по пилатес и йога, многообразие от водни спортове и център за гмуркане – да не приказваме знаковото голф игрище с 18 дупки, както и още три стадиони наоколо до курорта.
View this post on Instagram
A post shared by Tee Off Travel (@teeofftravel)

С редица достоверни гурме преживявания, феновете на гръцката просвета и кухня също няма да бъдат разочаровани. Акцентите включват майсторски клас за дегустация на вино, курсове за произвеждане на сирене и опция да приготвите апетитен обичаен обяд, употребявайки районни техники и пресни съставки.

Дните на открито пък дават обещание богат подбор от микенски дворци, типичен храмове, византийски църкви и средновековни крепости – превключване сред първокласния актуален живот и 4500-годишната история и осезаемо културно завещание.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР