Пациенти се оплакват, че лични лекари не отговарят на телефонните

...
Пациенти се оплакват, че лични лекари не отговарят на телефонните
Коментари Харесай

Санкции за личните лекари, ако не си вдигат телефона

Пациенти се оплакват, че персонални лекари не дават отговор на телефонните повиквания, оповестяват от " 24 часа ".

" Как да съблюдаваме инструкциите и да не излизаме на открито, като самите джипита не подвигат телефоните си? ", недоумяват пострадалите.

Припомняме, една от ограниченията е хората с температура и болки в мускулите да не вървят на обзор, а първо да се обадят на фамилния си доктор. Много от медиците обаче не дават отговор на позвъняванията.

" Длъжни са да стартират да си подвигат телефоните. В противоположен случай хората да се обръщат към РЗИ и РЗОК, с цел да глобяват тези медици ", съобщи доктор Калин Калинов от спешния щаб в Пловдив.

Той изясни, че в случай че в града бъде регистриран пациент с ковид, първата стъпка е той да се хоспитализира в инфекциозна клиника и да му бъдат направени два теста за потвърждаване на диагнозата. След това ще бъде направено епидемиологично изследване с кои хора е контактувал инфектираният, с цел да бъдат сложени под карантина.

Общината към този момент е на правила поръчка за доставяне на обществени служащи и чиновници с маски за 74 стотинки за брой. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР