Пътнически самолет, изпълнявал полет от Австралия за Малайзия, се върна

...
Пътнически самолет, изпълнявал полет от Австралия за Малайзия, се върна
Коментари Харесай

Самолет кацна аварийно след като мъж заплаши, че ще го взриви

Пътнически аероплан, изпълнявал полет от Австралия за Малайзия, се върна през днешния ден в Сидни поради пътник, който бе задържан, съобщи Асошиейтед прес.

Извънредната обстановка докара до отменянето или забавянето на десетки вътрешни полети на най-натовареното австралийско летище. Международни полети не са били наранени.

Полет MH122 на Малайзийските авиолинии изхвърчал от летище Сидни със 199 пасажери и 12 души екипаж на борда на осемчасов полет до Куала Лумпур. Той обаче се върна повече от три часа по-късно поради „ буйстващ пасажер “, заяви самолетната компания.

„ В интерес на сигурността командирът на полета взе решение да се върне в Сидни “, се споделя в изказването.

„ Найн нюз “ заяви, че пасажер, държащ раница на борда на Еърбъс A330, е заплашил да „ взриви самолета “. Екипажът е ревизирал раницата и не е разкрил експлозиви, се споделя в известието.

45-годишен мъж е бил задържан, а останалите пасажери са получили позволение да изоставен самолета към три часа след кацането му, заяви полицията, съобщи Българска телеграфна агенция. Очаква се по-късно през днешния ден на мъжа, чиято идентичност не бе разкрита, да бъде повдигнато обвиняване.

Авиокомпанията заяви, че пасажерите, които са били на борда на върналия се аероплан, ще бъдат трансферирани на идващите свободни полети.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР