Първото заседание на новото редовно правителство ще се проведе днес.

...
Първото заседание на новото редовно правителство ще се проведе днес.
Коментари Харесай

Кабинетът Петков с първо заседание, ето какво ще решава

Първото съвещание на новото постоянно държавно управление ще се организира през днешния ден. На него се чака кабинетът да одобри структурните промени в състава на Министерския съвет и основаването на нови министерства.

Петков бе определен за министър председател със 134 гласа " за " на депутатите от четирите партии, с колкото разполага и новото болшинство. Толкова гласоподаваха и за новата конструкция на държавното управление. Нито един народен представител от новото болшинство не се отклони и гласовете се дублираха и при третото подред гласоподаване - към този момент с поименния състав на министрите.



В Министерския съвет ще има петима вицепремиери и 20 министерства, които бяха изброени от трибуната от парламентарния ръководител Никола Минчев.

Едно от основните министерства се разделя на две - Министерство на стопанската система и промишлеността и Министерство на нововъведенията и растежа. Създава се и Министерство на електронното ръководство.

" Против " се оповестиха народните представители от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Възраждане " - те събраха общо 104 гласа и при трите гласувания. Нито един народен представител не даде избор " въздържал се ".

Свързани вести Съпругата на Кирил Петков: Today is a new day!!! Кирил Петков: Ще вървя по земята и ще приказвам с хората Кирил Петков е новият министър председател на България Гласуват новия кабинет, Кирил Петков разгласи първата си заповед ВИДЕО
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР