Първото семейство с СOVID-19, настанено за лечение в специализираното отделение

...
Първото семейство с СOVID-19, настанено за лечение в специализираното отделение
Коментари Харесай

Семейство щастливци напуснаха болница в Пловдив

Първото семейство с СOVID-19, настанено за лекуване в профилираното поделение на болница “Пълмед “ в Пловдив, напусна здравното заведение излекувано.

58-годишната пациентка е призната за лекуване на 9 април след открит позитивен резултат за ковид и признаци на зной, кашлица, загуба на подушване и температура. На идващият ден е преведена в натоварен бранш. Там тя прекарва 15 дни, 11 дни от които е интубирана и на апаратна вентилация.

Мъжът й, който е на 62 година също е признат в отделението дружно с нея, с двустранни възпалителни промени на белия дроб и също позитивна проба за ковид. Въпреки недоволствата си, които са релативно леки, той минава през интензивно лекуване с подаване на О2, интубация при него не се постанова. И двамата са с съпътстващи болести от артериална хиперторния и диабет.

Жената работи като санитар в незабавното поделение на болничното заведение и точно поради това още при първичното си неразположение, взема решение да се изолира вкъщи. Едва откакто стартира да се усеща по-зле се обръща за помощ към сътрудниците си.

Днес тя и брачният партньор й бяха изписани от лечебното заведение доста положително общо положение - изцяло възобновени, без недоволства и с 2 поредни негативни резултата за коронавирусна зараза след PCR тест. Въпреки, че са безусловно изчистени от вируса фамилията ще продължи да бъде под домашна карантина.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР