Първото плащане по Плана за възстановяване и устойчивост от 2.7

...
Първото плащане по Плана за възстановяване и устойчивост от 2.7
Коментари Харесай

ГРЕДА: Губим 1,5 милиарда по Плана за възстановяване?

Първото заплащане по Плана за възобновяване и резистентност от 2.7 милиарда лева се случи по проект, даже изпреварихме с месец Румъния.

Следващата сума от 724 млн. евро (близо 1,5 милиарда лв., б.ред.) няма да можем да я желаяме, до момента в който не сме си свършили работата по осъществяването на 66 ограничения, от които 22 минават през Народното събрание, презна пред Българска национална телевизия вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

Той посочи, че досега е признат един от нужните 22 закона, като даже и той е признат от предходния парламент. Сегашният само е отхвърлил Закона за отбрана на хората, които подават сигнали за нарушавания, в това число за корупция.

Реклама

„ С 2 години закъсняваме за приемането на този закон, поради което страната ни ще заплаща наказания “, предизвести Пеканов. Критиките, че законът дава опция за доноси, той разяснява с думите, че в закона има написана процедура какво се случва, в случай че подадеш погрешна информация.

Според Пеканов към приемането на нужните закони в сегашния парламент би трябвало да се откри болшинство, даже то да е „ ситуационно “.

„ Не са подхванати никакви дейности за затваряне на ТЕЦ-овете. По тази линия нещата много се трансформираха от предходната година, която зеленият преход беше главен приоритет. Следващата година ще има диалози на европейски равнище на база новите действителности “, сподели вицепремиерът в отговор на въпрос какво би споделил на работещите в тецовете, за които се твърди, че ще бъдат закрити.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР