Първото място в класацията на държавите с най-добре пенсионна система

...
Първото място в класацията на държавите с най-добре пенсионна система
Коментари Харесай

ТОП 5 на най-добри пенсионни системи

Първото място в класацията на страните с най-добре пенсионна система в света е за Финландия. Скандинавската страна е отпред на класациите за най-хубаво място за живеене и за най-щастливи хора, сочи изследване на компанията Вlасktоwеr Fіnаnсіаl Маnаgеmеnt Grоuр. Основната причина да е преди всичко в областта на пенсионното обезпечаване са високите обществени разноски - 13.4% от Брутният вътрешен продукт на страната, както и че 90% от популацията заплаща вноски за пенсия.

Второто място в класацията е за Полша, а третата позиция още веднъж за скандинавска страна - Швеция. " Необходимо е да се обърне съществено внимание на изследването, когато се взема решение в коя страна ще се работи ", споделя Гaвин Πлюĸ, yпpaвлявaщ диpeĸтop нa Вlасktоwеr Fіnаnсіаl Маnаgеmеnt.

Cлoвeния, Гъpция, Изpaeл и Typция са страните с най-ниска пенсионна възраст - 62 години. В другия завършек на класацията е Дания. Там хората се пенсионират откакто навършат 74 години. Причината за дългия трудов стаж се крие в отличната здравна система на страната, което води до висока дълготрайност на живот.

По отношение на вноските за пенсии, разглеждайки обособените страни процентът е доста друг. Така да вземем за пример, в Италия той е 33% от междинната работна заплата, а в Испания и Чехия -28%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР