Първо заседание на Народното събрание след провеждането на местните избори

...
Първо заседание на Народното събрание след провеждането на местните избори
Коментари Харесай

Парламентът не събра кворум. ГЕРБ и ДПС не дойдоха, а ПП-ДБ не се регистрираха

Първо съвещание на Народното събрание след провеждането на локалните избори не стартира заради липса на кворум. До това се стигна, откакто депутатите от ГЕРБ и Движение за права и свободи не пристигнаха в Народното събрание, а сътрудниците им от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) не се записаха.

Новината идва на фона на съвещание на ГЕРБ в партийната централа. Председателката на парламентарната група Десислава Атанасова сподели, че на него ще бъде изработен „ разбор на ръководството “. Заседанието беше оповестено във вечерта след изборите от водача на партията от ПП-ДБ и ги упрекна в сделки с „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия.

В същото време във вторник ръководителят на Движение за права и свободи от 2016 година като водач на придвижването. Ден по-късно той беше свален и от поста ръководител на парламентарната група, а.

От ПП-ДБ обясниха отхвърли си да се записват на съвещанието в опит да блокират опцията на „ Възраждане “ и „ хората към тях “ да внесат изключително законодателни промени или да гласоподават такива с болшинство на опозицията.

Поведението на трите партии, които поддържат държавното управление, беше подложено на критика от останалите членове на Народното събрание. Председателят на парламентарната група на „ ИТН “ (ИТН) Тошко Йорданов назова ПП-ДБ жалки и незаслужаващи да ръководят. Лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова назова държанието на ГЕРБ и Движение за права и свободи укоримо.

Отсъствието на ГЕРБ и Движение за права и свободи в Народното събрание пристигна на фона на импортиран избор на съмнение против държавното управление. Той беше импортиран от Българска социалистическа партия, „ Възраждане “, Има Такъв Народ и самостоятелния Радостин Василев . Причината е неуспех на кабинета в бранш защита и национална сигурност.

Това е вторият избор на съмнение, които опозицията внесе и поддържа. Първият беше за политиката на кабинета в бранш енергетика. Т.

В седмичната стратегия на Народното събрание са заложени на разискване на няколко законопроекта, свързани с данъчното облагане, както и гласоподаване на отхвърлянето на на измененията в Закона за енергетиката. За второто ГЕРБ изиска изключително съвещание на Народното събрание два дни преди изборите, което обаче.

В продължение на цялата акция ГЕРБ и водачът и от ПП-ДБ и заплашиха, че ще отдръпват поддръжката си към кабинета на Николай Денков.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР