Първият случай на африканска чума по свинете в Югозападна България

...
Първият случай на африканска чума по свинете в Югозападна България
Коментари Харесай

Чума по свинете вече и в Самоков

Първият случай на африканска чума по свинете в Югозападна България е открит в ловно стопанство " Искър " – Самоковско. Това заяви шефът на Югозападно държавно дружество Дамян Дамянов, представен от Агенция " Фокус ". В петък в региона на стопанството е бил открит натрупа на умряла дива свиня.
В момента сме лимитирали достъпа в стопанството, като там могат да влизат единствено чиновниците му. Предприели сме нужните ограничения за ограничение на болестта, една от които е натоварен отстрел на диви прасета. От животните взимаме нужните проби и ги носим за проучване, с цел да забележим каква е динамичността на болестта, споделя Дамянов.
Той акцентира, че до този миг няма други открити умрели животни на територията на предприятието. Директорът на Югозападно държавно дружество добавя, че в Благоевградска и в Кюстендилска области към момента няма регистрирани случаи на Африканска чума.
Преди ден организацията за сигурност на храните стартира инспекции дали стопаните на домашни свине в областите с огнища на чума са направили непринудено умъртвяване на животните.
Продължават обаче митингите на стопани на домашни свине. Четвърди ден остава блокиран основният път Сливен-Ямбол при село Крушаре.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР