Първият кораб, натоварен с украинско зърно, който напусна Украйна след

...
Първият кораб, натоварен с украинско зърно, който напусна Украйна след
Коментари Харесай

Мистерия, първият кораб с украинско зърно изчезна

Първият транспортен съд, претрупан с украинско зърно, който напусна Украйна след подписването на съглашението с Русия за обновяване на експорта, не е предавал данни за местоположението си през последните три дни, оповестява "Велт ".

"Разони ", който плава под флага на Сиера Леоне, е претрупан с 26 527 тона царевица за ливанския град Триполи. Той напусна пристанището на Одеса на 1 август.

За последно е подал сигнал близо до източния бряг на Кипър. Последното пристанище, където е пускал котва на 11 август, е Мерсин в Турция. Според плавателния проект е отплавал за Тартус, в Сирия, където е трябвало да дойде на 14 август. В Тартус има съветска военна база. Товарът на "Разони " изненадващо беше отхвърлен от ливанския покупател.

От украинското посолство в Бейрут показват, че товарът на кораба е препродаден няколко пъти след отплаването му от Одеса и в този момент нямат информация нито къде е съдът, нито каква е крайната му дестинация, предава "Уошингтън поуст ".

"Нашата задача беше да отворим още веднъж морските пристанища за зърнени товари и това беше направено ", разясняват от украинското посолство в Бейрут, добавяйки, че досега 16 кораба са напуснали Украйна, натоварени с повече от 450 000 тона селскостопански артикули.

Те акцентират, че "Разони " е минал сполучливо инспекция в Истанбул, преди да продължи пътя си.

"Разони " е първият транспортен съд с украинско зърно, който напусна Одеса по морския филантропичен кулоар след сключването на "продоволствената договорка " сред Русия, Организация на обединените нации, Турция и Украйна на 22 юли в Истанбул.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР