Първият камион с ваксини от завода в Мичиган потегли. Камионите,

...
Първият камион с ваксини от завода в Мичиган потегли. Камионите,
Коментари Харесай

Ваксината срещу К-19 изпревари Дядо Коледа, тръгна да обикаля света

Първият камион с ваксини от завода в Мичиган потегли. Камионите, пренасящи ваксина против COVID-19 за всеобщо използване в Съединени американски щати, са готови да потеглят от фармацевтичния цех на „ Pfizer “ в щата Мичиган и в границите на един ден би трябвало да доближат обособените щати,

Още в 6.30 ч. сутринта служащи с маски, шлемове и ръкавици бяха събрани на поточна линия в завода. Те вадеха флакони с еднократни дози от камера за надълбоко заледяване, поставяха ги в огромни сини охладители, по-късно в кутии, запечатваха ги и ги и им слагаха етикети с името на получателя.

После ги товареха на палети и ги прехвърляха с мотокари в контейнери със изсъхнал лед в камионите.

Роботниците ръкопляскаха и подсвиркваха одобрително, когато първата партида кутии потегли към камионите.

Всеки пакет с ваксина на „ Pfizer “ съдържа 4875 дози, а първата права, която би трябвало да изминат, е от Каламазу до близко летище.

Там имунизацията, която би трябвало да бъде държана при свръхниска температура, се товари на самолети, които ще я превозят до складови центрове на транспортните компании Ю Пи Ес и „ Федекс “ в Луисвил, щата Кентъки и Мемфис, щата Тенеси.

Оттам те ще бъдат превозени с камиони или самолети до местоназначението си.

Доставките на имунизацията на „ Pfizer “ задействаха най-голямата акция за имунизиране в американската история в сериозен миг от развиването на пандемията, умъртвила 1,6 милиона души и разболяла 71 милиона по целия свят.

Първоначално ще бъдат експедирани към 3 милиона дози, като те ще са предпочитано за здравни служащи, за живеещи в домове за възрастни хора и личния състав в тях.

До момента жертва на пандемията са станали 300 000 американци.

Федерални чиновници оповестяват, че първите доставки на имунизацията ще бъдат за 145 разпределителни центрове, където ще дойдат в понеделник.

Във вторник доставки ще бъдат получени в спомагателни 425 обекта, а в останалите 66 – в сряда. Ваксината се разпределя съгласно броя на пълнолетното население на всеки щат.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР