Първият ден на парламента беше доста неуспешен и послужи като

...
Първият ден на парламента беше доста неуспешен и послужи като
Коментари Харесай

Вили Лилков: Повечето партии нямат интерес да се състави правителство

Първият ден на Народното събрание беше много несполучлив и послужи като недобра легитимация на новите герои. Този парламент няма да има дълъг живот. Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria проф. Вили Лилков, един от основателите на Съюз на демократичните сили.

Очаквам до няколко месеца, откакто гласоподават бюджета да се тръгне на нови избори. Интересите на множеството партии не са да се сформира държавно управление, тъй като ще бъдат понесени доста негативи, а най-важни за тях са идните локални избори следващата година по това време.

Играта се оформя като „ Черен Петър “ – губи този, при който остане Черния Петър, т.е. кой ще бъде упрекнат, че няма да има ръководство.
Засега някои партии играят сполучливо тази игра, други не толкоз. ГЕРБ играят добре за пред публиката, тъй като наподобяват диалогични и подготвени на взаимни отстъпки в името на ръководството. И Българска социалистическа партия се включи в този звук с консенсусното предложение за избор на Вежди Рашидов за ръководител на Народното събрание. Другите партии ми се коства, че към момента не са влезнали в играта. Движение за права и свободи както постоянно минимум приказват, ориентират се в ситуацията и постоянно си играят своята игра.

Политиците би трябвало доста добре да схванат знака, който им дават гласоподавателите. Ниска изборна интензивност – нямаме ви доверие. Второ – нови месии не чакаме – в Народното събрание за първи път от 2001 година няма нов избавител. Партиите би трябвало да осмислят всичко, което се е случило, тъй като всички диалози на правосъдна промяна доведоха до там да се приказва кой да бъде началник на КОНПИ и да сменим Гешев. Същностен диалог не се организира. Съдебната промяна се сведе до това да махнем профилираните съдилища и нищо повече.

Проблемът е, че политическите елити не са разбрали. Тези, които седят малко в сянка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР