Neuralink съобщи за проблеми с мозъчния си чип Link, който

...
Neuralink съобщи за проблеми с мозъчния си чип Link, който
Коментари Харесай

Neuralink съобщи за първите проблеми със своя мозъчен чип

Neuralink заяви за проблеми с мозъчния си чип Link, който за първи път беше вграден в мозъка на човек в края на януари. Имплантът съставлява мозъчно-компютърен интерфейс и е предопределен да оказва помощ на хора с парализа да ръководят компютър с мозъка си. Устройството има 1024 електрода, ситуирани на 64 влакна, които са по-тънки от човешки косъм.

Първият пациент, на който е сложено устройството е 29-годишният Ноланд Арбо. Според компанията интервенцията е била „ извънредно сполучлива “.

//СВЪРЗАНИ СТАТИИ:

Изминаха 100 дни от първата имплантация на Neuralink на човек: напредъкът е необикновен
Така наподобява мозъчният имплант.

В отговор на проблемите Neuralink направи корекции в логаритъма за запис, усъвършенства потребителския интерфейс и усъвършенства методите за превръщане на сигналите в придвижвания на курсора. Компанията даже е обмисляла да отстрани импланта, само че проблемите не са представлявали директна опасност за живота или здравето на Арбо.

Според известието на компанията, макар проблемите, Арбо употребява системата към 8 часа през делниците и до 10 часа през уикендите. Пациентът разказва прекарването си с импланта като „ първокласно “ и споделя, че това му е помогнало да „ възвърне връзката си със света “.

Технологията за мозъчно-компютърен интерфейс се изследва от десетилетия и не е неповторима за Neuralink. Преди технологията да получи регулаторно утвърждение в Съединени американски щати за комерсиална приложимост, компанията има пред себе си дълъг път за тестване на сигурността и ефикасността ѝ.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР