Първите от филмовата индустрия в Хоиливуд, които стартираха стачка и

...
Първите от филмовата индустрия в Хоиливуд, които стартираха стачка и
Коментари Харесай

Стачки в Холивуд! Първо сценаристите, а сега и актьорите

Първите от филмовата промишленост в Хоиливуд, които стартираха стачка и пожелаха по-добро възнаграждение и изискване на труд бяха сценаристите. След началото ѝ на 2 май, към нея от през днешния ден към този момент се причисляват и актьорите. Това значи, че за първи път от 60 години насам Холивуд ще спре работа и по-точно - работата по множеството американски кино и телевизионни продукции ще бъде прекъсната. Актьорите, които се включват в митинга, са към 160 000.

Сред настояванията на Гилдията на актьорите (SAG) са стрийминг платформите да се съгласят на по-справедливо систематизиране на облагите от продукциите и по-добри условия на труд. Друг аспект, който им се коства обезпокоителен, е потреблението на изкуствен интелект. Актьорите желаят да им бъде обезпечено, че компютърно генерирани лица и гласове няма да бъдат употребявани за заместването им при основаването на филми.
-->
Докато стачката продължава, актьорите няма да вземат участие във филми или даже да популяризират филми, които към този момент са създали. В резултат на това Килиън Мърфи, Мат Деймън и Емили Блънт напуснаха премиерата на кино лентата си " Опенхаймер ", която се състоя в Лондон нощес, когато беше оповестена и стачката. Режисьорът на кино лентата Кристофър Нолан показа, че ги поддържа напълно в решението им.

Други артисти, оповестили се в поддръжка на стачката, са Боб Оденкърк от Better Call Saul, Синтия Никсън от " Сексът и градът " и Джейми Лий Къртис.

За филмите, по които сега се работи, стачката значи, че огромна част от работата ще стане невъзможна. Дори в случаите, когато снимането към този момент е завършило, актьорите няма да бъдат разполагаем за повторни фотоси или други детайли от процеса на основаване на кино лентата. Освен това, както към този момент споменахме, те няма и да участват на събития за разпространение на нови и идни планове. Големи и значими събития за промишлеността обаче, каквито са премиите Еми и Comic-Con, може да бъдат пренасрочени.

Що се касае до телевизионните излъчвания, които излизат по график и към момента се снимат, също значително ще би трябвало да прекратят работа. В някои случаи обаче могат да бъдат подписани странични покупко-продажби сред реализатори и продуценти, с цел да продължи работата. Според Гилдията на актьорите стачката несъмнено не е резултатът, на който са се надявали. Но упорстват настояванията им да бъдат почетени, най-малкото тъй като заслужават почтено възнаграждение. И тук не става дума толкоз за високоплатените артисти, що се касае за тези, които играят в по-малки функции и получават доста по-малко заплащане от по-известните си сътрудници.

По думите на Фран Дрешър, президент на актьорската колегия, стачката идва в " доста значим миг " за актьорите в промишлеността. " Това, което се случва с нас, се случва във всички сфери на труда, когато работодателите трансфорат Уолстрийт и алчността в собствен приоритет и не помнят за главните участници, които карат машината да работи. "

На друго мнение обаче са от стрийминг платформата Disney. Нейният основен изпълнителен шеф Боб Айгер твърди, че настояванията както на актьорите, по този начин и на сценаристите, са непрактични и вредят на промишлеността, която към момента се възвръща от пандемията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР