Първите ни партньори са Демократична България“ и Изправи се БГ!

...
Първите ни партньори са Демократична България“ и Изправи се БГ!
Коментари Харесай

Кирил Петков подреди постовете в бъдещия си кабинет

Първите ни сътрудници са „ Демократична България “ и „ Изправи се БГ! Ние идваме “. Там имаме най-изчистена теза за общо деяние и считаме дори да подпишем документ, който след изборите да се трансформира в коалиция. Да покажем на българския народ, че имаме вяра, че идващото държавно управление ще бъде съдружно. 

Това съобщи водачът на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков в ефира на БиТиВи.

„ Ще го назовем правила на бъдещо ръководство, в които ще сложим всички значими за нас неща –да не се повишават налозите, промяна на основния прокурор, здраве и обучение да са съществени цели. Никой, който гласоподава за една от тези три партии, да не се чуди какво ще се случи след изборите: да, ние, ще се явим под форма на коалиция “, добави той.

Много се надявам егото в част от водачите на Има Такъв Народ да бъде понамалено, уповавам се, че и те си взеха своя урок и се надявам, че ще имаме и там положителни диалози, сподели Петков.

На въпрос на какъв принцип ще бъдат разпределени министрите в следизборната коалиция, Петков отговори: доста бих се радвал правораздаването да бъде на Демократична България. В обществената активност бих се радвал да е на ИБГНИ - те имат този ляв мощен фокус върху обществените действия. За транспортен министър стана ясно, че обмислят предприемач, " чиято компания е оценена, като една от най-успешните в България и който схваща какво значи да пренесеш един пакет от точка А до точка Б ".

На въпрос дали би бил министър председател в такова държавно управление, Кирил Петков отговори: Аз персонално не си бленувам за някакъв пост, от отговорност не ме е боязън, само че най-важното е 121 депутата да бъдат достигнати с хора, които желаят да " доотворят вратата на нашето лого и дружно да влезем ". Когато седнем с нашите сътрудници няма да слагаме условия: това е нашият министър председател, да забележим от всички вероятни варианти кой е най-хубавият министър председател за България от тази коалиция.

По въпроса за отхвърли му от канадско поданство той сподели: На 21 април подадох всичките си документи, цялата апликация, която се изискваше от мен - това е за мен датата на моето волеизявление. Канадската страна стартира една административна процедура, която продължава сред 4 и 8 месеца. Кога тя ще издаде тази записка - към този момент знам, датата на бележката е 20 август, това към този момент си е работа на административната работа на Канада. Аз имам вяра, че като български гражданини и пред български управляващи с български Конституционен съд, който в този момент ще се произнесе, аз съм направил всичко по силите си да не бъде канадец след 21 април. Тази записка ще я дадем до петък в Конституционен съд.

На въпрос за коментар за кандидатурата на Лозан Панов за министър председател Петков сподели: в един желан за мен свят, който може да бъде реален, президентът Радев да си остане президент, а Лозан Панов доста бих се радвал да го видя като основен прокурор.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР