Първите фургони пристигнаха в най-тежко пострадалото от наводненията в Карловско

...
Първите фургони пристигнаха в най-тежко пострадалото от наводненията в Карловско
Коментари Харесай

Самотна майка започва живот на фургон в Богдан ВИДЕО

Първите фургони дойдоха в най-тежко потърпевшото от наводненията в Карловско села – село Богдан. Там ще се намират общо 20 краткотрайни жилища. В обитаемото място стартира и построяването на нов тръбопровод.
Прочетете още
Недка Димова е служащ във ВМЗ-Сопот. Вече два месеца тя и децата й живеят при другари, тъй като домът им е неспособен за обитаване. Първите два фургона бяха ситуирани в нейния двор. Още за новия метод на живот на дамата и децата й – вижте във видеото на TrafficNews.bg :
 

 
Жената е обезпокоена, че зимата идва и няма да може да заплаща високите сметки за ток. Средства за ремонт на къщата им също няма.
 
„ Ако стане по този начин, че не мога да си заплащам тока във фургона, тъй като е по-скъп, ще би трябвало да отида да пребивавам още веднъж при другари. Ние чакаме към този момент втори месец някакъв отговор да ни дадат,какво да вършим с нашата къща. Дали да я съборим или да си я ремонтираме. От никъде никаква светлина няма “, споделя още Недка Димова.
 
До момента тя и потърпевшите й съселяни са получили само еднократната помощ от страната в размер на 375 лв.. До дни се чака да бъдат ситуирани и останалите 17 краткотрайни жилища в селото. В Богдан се построява и тръбопровод.
 
„ До момента сме положили 700 метра водпровод на улиците, които са в северната част на селото. По наши калкулации и огледа, който сме създали, по улиците, където са изнесени спешните сектори, допускаме, че ще би трябвало да прекараме още 2 км тръбопровод. “, заяви зам.-кметът на Карлово Данка Люртова.
 
Очакванията са естественото водоснабдяване в Богдан да бъде възобновено до края на месец октомври.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР