Първите 11 кръга за сезон 2023/24 в Националната волейболна лига

...
Първите 11 кръга за сезон 2023/24 в Националната волейболна лига
Коментари Харесай

Ясни са двойките в 1/4-финалите на турнира за Купата на България по волейбол

Първите 11 кръга за сезон 2023/24 в Националната волейболна лига (НВЛ) към този момент са в историята, а след техния свършек бяха избрани и четвъртфиналните двойки в шампионата за Купата на България.

През актуалната акция форматът на конкуренцията остава неизменен, като тя ще се организира в границите на три дни (19-21 януари), а хазаин на борбите ще бъде зала " Левски София ".

Съгласно регламентът на шампионата двойките в четвъртфиналите се дефинират на база на краткотрайното класиране в НБЛ след изиграването на първата половина от постоянния сезон, като тимовете се разпределят по следната скица: 1-8, 2-7, 3-6 и 4-5.

Това значи, че в спор за място на полуфиналите за Купата на България водачът в шампионата Дея спорт Бургас ще се изправи против 8-ия в подреждането Пирин Разлог, до момента в който домакинът на конкуренцията Левски ще играе против Берое Стара Загора.

Безспорно най-интересния конфликт в четвъртфиналите се обрисува този сред ЦСКА и първенецът Нефтохимик 2010 Бургас, които са надлежно 4-и и 5-и в класирането на НБЛ след първите 11 кръга. В последния двубой от тази фаза отборът на Монтана ще премери сили с настоящия притежател на Купата Хебър Пазарджик.

Ето ги и всички 1/4-финални двойки в шампионата за Купата на България:

(1) Дея спорт (Бургас) - (8) Пирин (Разлог)
(2) Левски София - (7) Берое 2016 (Стара Загора)
(3) Монтана - (6) Хебър (Пазарджик)
(4) ЦСКА - (5) Нефтохимик 2010 (Бургас)

Първите мачове ще се изиграят на 19-и януари, полуфиналите са на 20-и януари, а огромният край е плануван за 21-и януари. Пълната стратегия и началните часове на конфликтите в зала " Левски София " ще бъдат оповестени в допълнение.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР