Първа инвестиционна банка (Fibank), една от най-големите банки в България,

...
Първа инвестиционна банка (Fibank), една от най-големите банки в България,
Коментари Харесай

Първа инвестиционна банка се довери на Kyndryl България за автоматизиране на обработката на кредити

Първа капиталова банка (Fibank), една от най-големите банки в България, разгласи, че е поверила на Kyndryl (NYSE: KD), най-големия международен снабдител на услуги в региона на ИТ инфраструктурата, проектирането и внедряването на най-новата си услуга - съвременна автоматизирана и напълно онлайн система за обработка на потребителски заеми.

Услугата към този момент е изцяло функционална, като се употребява от всички чиновници и във всички клонове на банката. Kyndryl създаде решението, употребявайки технология за автоматизация на работните процеси в бизнеса, и се занимава с настоящото му оперативно ръководство. Потребителски заеми до 80 000 лв. (41 000 евро) за период до 10 години се отпускат напълно онлайн и без взаимни отстъпки в сигурността. Кредитополучателят се разпознава посредством персонална карта и селфи, изпратено онлайн. Така чиновниците могат да се съсредоточат върху директното обслужване на клиентите и да пестят време за повтарящи се, трансакционни поръчки.

" Избрахме да си партнираме с Kyndryl България, тъй като това е международна компания, чиито софтуерни решения дават отговор на високите стандарти на Fibank за внедряване на цифрови нововъведения в интерес на клиентите ", споделя Никола Бакалов, основен изпълнителен шеф и ръководител на Управителния съвет на Fibank. " Компанията ни оказа помощ да усъвършенстваме услугата по кредитиране посредством цифровизация на работните процеси, елиминиране на ръчните интервенции, свързани с хартиени документи и реализиране на по-високо равнище на сигурност в съхранението на данните на клиентите. Така редуцираме доста стадиите за кандидатстване и приемане на потребителски заем. "

" Fibank като една от водещите банки в България автоматизира и цифровизира процеси, като по този метод доста усъвършенства обслужването на клиентите си ", споделя Александър Николов, ръководещ шеф на Kyndryl България. " Радваме се, че сме приближен сътрудник на Fibank в това цифрово начинание. Нашите специалисти работят един до друг с екипа на банката и ще продължим и по-нататък да внедряваме цифрови нововъведения и услуги. Тези финансови компании, които интензивно внедряват високо новаторски решения, ще бъдат доста по-конкурентоспособни в бъдеще. "

Оптимизирането на бизнес процесите е част от тактиката на Fibank за определяне на бърз, комфортен и напълно цифров развой за приемане на потребителски заеми, което притегля повече нови и удовлетворени клиенти.

Екипът на Kyndryl оказва помощ на фирмите да трансформират техните бизнес и ИТ платформи, като оферират ръководство на инфраструктурата и приложни услуги, и в същото време внедряват модерни езици за програмиране и APIs; реализират хибридна интеграция на данни; ползват предварителни разбори, DevOps, автоматизация и контейнери; и консолидират работните натоварвания на Linux.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР