Партньорските организации в Конфедерацията на Българския Туристически Бизнес (КБТБ) подкрепиха

...
Партньорските организации в Конфедерацията на Българския Туристически Бизнес (КБТБ) подкрепиха
Коментари Харесай

Ресторантьори срещу назначаването на Щерев

Партньорските организации в Конфедерацията на Българския Туристически Бизнес (КБТБ) поддържаха позицията на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) по отношение на предлагането Георги Щерев да бъде назначен за длъжностен министър на туризма.

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) предложиха своя ръководител Георги Щерев за поста. Вчера от БАЗ и СЗБ реагираха остро на тази опция, а в следствие получиха поддръжка за позицията си от Българска Туристическа Камара, Български Туристически Съюз, Българско Конгресно Бюро и Националния Борд по Туризъм.

„ Силно възразяваме против определението, че това е „ предложение на сектора “! Със сигурност не е предложение на по-голямата част от бранша, а единствено на асоциацията, която през последната година потвърди, че се интересува само от ползите на хотелиерите! Затова се постанова да подчертаем, че туристическият бранш надалеч не е единствено хотели – съществена част от него са заведенията, транспортните компании и всички съпътстващи услуги, които са неизменима част от туризма “, оповестиха от КБТБ.

„ Определяме предлагането на БХРА за длъжностен министър на туризма като лобизъм и следващ опит от страна на хотелиерите да се докопат до власт и привилегии “, допълват организациите и обявиха подготвеност, в случай че господин Георги Щерев бъде назначен за длъжностен министър на туризма, да изразят цивилен си митинг с всички вероятни средства.

Разразилият се скандал сподели за следващ път, че браншът не може да излъчи на този стадий обща кандидатура за министър на туризма. Такава по принцип не им е желана от президентството и от Румен Радев, обясниха оттова за TravelNews.

Най-спрягана за поста е доцент Стела Балтова, която е учител по туризъм към Международното висше бизнес учебно заведение. Тя беше длъжностен министър и при предното държавно управление на Румен Радев през 2017 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР