Партия Има такъв народ връща в кандидатдепутатските листи сценариста Александър

...
Партия Има такъв народ връща в кандидатдепутатските листи сценариста Александър
Коментари Харесай

"Има такъв народ" включва още един сценарист и предложени за министри в депутатските листи

Партия " ИТН " връща в кандидатдепутатските листи сценариста Александър Вълчев, като той е лидер в Кърджали, а в Смолян е на второ място. Освен това, в листата с кандидат-депутати на " ИТН " за изборите на 14 ноември за първи път се включват някои от номинираните за министри в проекто-кабинети на най-голямата групировка в 46-тото Народно заседание.

Това се схваща от кандидатдепутатските листи, оповестени на уеб страницата на Централната изборна комисия (ЦИК). Срокът за внасянето на описите с искащите да бъдат народни представители изтече през вчерашния ден (12 октомври) в 17 часа.

От препоръчани за министри до препоръчани за депутати

В кандидатдепутатските листи на " ИТН " са включени трима от номинираните за министри от партията на Слави Трифоно. Става дума за: - Велислава Петрова (имунолог, препоръчана първо за министър на опазването на здравето, в следствие за министър на образованието)

- Силвия Бакърджиева (била е специалист в Министерството на околната среда и водите, )

- Теодора Генчовска (предложена за миинистър на защитата в и двете неосъществени оферти за кабинет)
Юристът Петър Илиев, който откакто в плагиатство от писан по-рано труд на негов сътрудник, не е в сегашния лист с кандидат-депутати, както не бе и на предходните избори. Илиев бе препоръчан за министър на правораздаването в, а.

Трудно е да се реши дали изброените кандидат-депутати ще влязат в бъдещия парламент, само че прогнозите не са оптимистични, в случай че се осъществен упованията на " Алфа Рисърч ", които. Велислава Петрова е седма в листата на 24 многомандатен изборен регион (МИР) в София. Силвия Бакърджиева е трета в листата от Хасково. Теодора Генчовска е трета в Пловдив-област.

Кандидатдепутатските си места резервират и досегашни народни представители, които са били номинирани и за министри. Това са за Пламен Николов (водач на листата в Шумен), Момчил Иванов (втори в листата от Велико Търново, Пламен Данаилов (втори в 23 МИР в София), Силви Кирилов (водач на листата в Хасково), Ивайло Кожухаров (седми в 23 МИР в София), Пламен Абровски (водач на листата в Монтана), Радостин Василев (водач на листата в Плевен).

Сценаристи водят листи

В предизборната конкуренция още веднъж се включва и сценариста Александър Вълчев. Той води листата в Кърджали, а в Смолян е на второ място. За изборите на 11 юли той не бе в кандидатдепутатските листи, включен в изборната конкуренция, само че участваше в листите на 4 април, когато партията на Слави Трифонов се кандидатира за първи път. Александър Вълчев в 45-тото Народно заседание.

И в актуалната изборна конкуренция " ИТН " резервират наклонността си сценаристите, които дълги години са част от екипа на Слави Трифонов да са водачи на листи. Ивайло Вълчев води в Бургас и Сливен, Тошко Йорданов води в Пловдив-град и Пловдив-област, Филип Станев води във Варна и Добрич, Станислав Балабанов (който преди да бъде народен представител бе кореспондент и водещ по телевизия " Седем-осми " ) води листите в Перник и Пазарджик. (Пълния лист с водачи на листи на " ИТН " четете )

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР