Президентът Байдън повтори неверното си твърдение, че инфлацията е била

...
Президентът Байдън повтори неверното си твърдение, че инфлацията е била
Коментари Харесай

Байдън повтаря невярно твърдение, че инфлацията е била 9%, когато той встъпи в длъжност, след като беше извикан миналата седмица

Президентът Байдън повтори погрешното си изказване, че инфлацията е била 9%, когато за първи път встъпи в служба по-малко от седмица откакто беше извикан за същото изказване.

Разговор с Yahoo! Финанси по отношение на неотдавна оповестените си мита върху Китай, Байдън отбрани ръководството си на стопанската система, като в същото време призна въздействието, което инфлацията е оказала върху американците.

„ Инфлацията леко се увеличи “, сподели Байдън пред Yahoo! Браян Сози от Finance. „ Беше 9%, когато влязох. И в този момент спадна с към 3%. “

Инфлацията беше 1,4%, когато Байдън постави клетва през януари 2021 година, и доближи своя връх от 9,1% през юни 2022 година. Той възлиза на 3,5% към март 2024 година, много над целевата ставка на Федералния запас от 2%.

Президентът Байдън повтори погрешното изказване, че инфлацията е била 9%, когато той за първи път встъпи в служба по време на изявлението си с Yahoo! Финанси. (Скрийншот/Yahoo! Finance)

Байдън направи...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР