Парламентът прие промените в Административно-процесуалния кодекс; до 900 пъти поскъпват

...
Парламентът прие промените в Административно-процесуалния кодекс; до 900 пъти поскъпват
Коментари Харесай

Преглед на печата

" Парламентът одобри измененията в Административно-процесуалния кодекс; до 900 пъти нарастват делата във Върховния административен съд ", осведоми, от първата си страница " Труд ". Промените влизат в действие от 1 януари следващата година. " ГЕРБ оряза обжалването на ревизионни актове на жители ", написа " Сега ". Вносителите разтовариха Върховен административен съд за сметка на жителите. Данъчните каузи към този момент ще се водят в цялата страна, добавя изданието.

С нормативни промени орязват далаверата на възобновимите енергийни източници, оповестява " Монитор ". Новите правила за търговия с ток ще бъдат оповестени след месец. В изявление за " Монитор ", застрахователят Коста Чолаков предвижда, че застраховката " гражданска отговорност " може да нарастне двойно поради решение на Върховния касационен съд, което уголемява кръга на хората, които могат да желаят обезщетение за неимуществени вреди.

" Обединените патриоти се хванаха за гушите ", написа " Дума " като водещо заглавие. Волен Сидеров желае промяна на Валери Симеонов, НФСБ оспорва водачеството на атакиста в парламентарната група, разяснява вестникът. И за " Земя " това е водещата тематика на днешния брой. " Патриотични кавги " е заглавието на първа страница. Волен Сидеров и Валери Симеонов се изпокараха. Според " Сега ", враждата сред патриотите разголи порочния лобизъм. Има откъс от мнение на някогашния водач на ДСБ Радан Кънев, който е написал във фейсбук профила си, на база на съдружния си опит с ГЕРБ, че Бойко Борисов и партията му са неспособни на градивни партньорства. Според " 24 часа " обаче, Борисов е укротил темпераментните Сидеров и Симеонов. Вестникът предвижда, че вторият рунд от вчерашния спор ще бъде в петък, когато Волен Сидеров ще задава въпроси на Валери Симеонов в парламентарния надзор. Друга прогноза по тематиката разгласява " Стандарт " - " Свадата Сидеров-Симеонов ще бъде дреболия пред разправиите за евроизборите сред " Атака ", НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация ", предвижда политологът Татяна Буруджиева пред изданието.

" Защо не можем да стигнем европейците " пита " Труд " в рубриката си " позиция ". " Изоставаме от Румъния и Полша, които влязоха в Евросъюза с приходи като нашите. " " За разлика от българските работодатели, специалистите от Европейската комисия не виждат проблем в нарастването на заплатите у нас ", се акцентира в разбора.

В изявление за " 24 часа ", ръководителят на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Менда Стоянова от ГЕРБ акцентира, че финансовата ни система е в добра кондиция. Тя споделя още, че страховете на елементарния българин за независимостта ни след влизане в Банковия съюз и еврозоната са изцяло несъстоятелни.

Популярен съветски астролог, Павел Глоба, предизвестява, от страниците на " Телеграф ", че лунното затъмнение в петък вечерта дружно с противостоянието на Марс може да изостри психическите заболявания. Подобни позиции в предишното са се следили преди започване на войни. Още едно предизвестие - затъмненията не трябва да се следят поради отрицателния им резултат върху хората. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР