Освободиха собственика на пистолета, с който дете простреля друго в

...
Освободиха собственика на пистолета, с който дете простреля друго в
Коментари Харесай

Освободиха собственика на пистолета, с който бе простреляно дете в Арбанаси

Освободиха притежателя на револвера, с който дете простреля друго в Арбанаси. Продължава следствието на случая. Според Прокуратурата, на детето е нанесена междинна телесна щета. 

По-рано през днешния ден стана ясно, че притежателят на бойния револвер, с който на тържество в Арбанаси 11-годишният наследник на народен представител простреля в крайници 12-годишно момиче, е арестуван за 24 часа.

Инцидентът е станал в наличието на най-малко 15 възрастни и деца.

Пистолетът е бил оставен на скамейка, откъдето децата са го взели, откакто го помислили за играчка.

На родителите няма да бъде търсена наказателна отговорност за неупражнен наставнически контрол, само че прокуратурата ще уведоми Агенцията за протекция на детето.

Районната прокуратура във Велико Търново е образувала досъдебно произвеждане за породена междинна телесна щета на малолетно лице и за държането на огнестрелното оръжие, което не е съхранявано по надлежния ред, заяви на брифинг в понеделник заран районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов.

" Наказанията, които се плануват за тези закононарушения, са до 6 години отнемане от независимост за първото и от 3 до 10 години за второто закононарушение. Изследват се всички вероятни версии. Взети са натривки на всички присъстващи при случая лица, назначени са експертизи, продължава да се работи по случая. Детето е в положително положение, няма заплаха за живота му ", съобщи той.

" Родителите не носят наказателна отговорност, само че носят гражданска такава " , съобщи районният прокурор на Велико Търново.

По неофициална информация бойният револвер, с който е станал случая, е на предприемача Димитър Бонзов, занимаващ се с хлебопроизводство и хазарт, и е законно притежаван.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР