Утре в 08:00 часа ще бъде активирана бургаската електронна система

...
Утре в 08:00 часа ще бъде активирана бургаската електронна система
Коментари Харесай

Утре започва приемът за първи клас в Бургас: Какво трябва да знаете?

Утре в 08:00 часа ще бъде задействана бургаската електронна система за банкет в първи клас. Община Бургас приканва всички родители да се възползват от преимуществата на електронната платформа за записване и да записват децата си онлайн на уеб страницата:.

Първият стадий на записването в първи клас ще продължи до 24 май. Резултатите от класирането ще бъдат оповестени на 3 юни в електронната система . За достъп до системата е належащо въвеждане на ЕГН и ключова дума . Списък с имената на децата, признати на първо класиране, ще бъде подложен и на видно място в учебните заведения .

Родителите на признатите на първо класиране деца ще могат да ги запишат в период от 5 до 12 юни . Записването става на място , в съответното приемно учебно заведение.

Обявяването на останалите свободни места след първо класиране се прави на 18 юни , а на идващия ден – 19 юни от 08:00 часа родителите на неприетите на първо класиране деца могат да трансформират реда на желанията за второ класиране.

Важно е да се означи, че най-вече точки при кандидатстване носи адресната регистрация на детето . Ако детето е живяло над 3 години на заявения непрекъснат или сегашен адрес, попадащ в прилежащия регион на пожеланото учебно заведение получава 300 точки . Дете с непрекъснат или сегашен адрес отвън съответния съседен регион на даденото учебно заведение 1 точка . Тези родители , които нямат опция да аплайват онлайн, могат да го създадат на място в даденото образователно заведение.

Най-често срещаната неточност е родители от ж.к. „ Възраждане “ да посочат образователно заведение в регион „ Възраждане “ и по този начин детето им да бъде записано в учебно заведение в ж.к. „ Меден рудник “. За да няма злоупотреби, заявеният от родителите адрес на местоживеене на детето ще се ревизира по длъжностен път от дирекция ГРАО.

Тази година свободните места за банкет в първи клас са общо 2152 .

За поредна година Община Бургас ще обезпечи опция за увеличение на местата за първи клас. Нови три паралелки ще бъдат разкрити с отварянето на порти през есента на новия учебен корпус на ОУ „ Христо Ботев “ в кв. „ Сарафово “ . Нова паралелка ще има и в ОУ „ Александър Георгиев Коджакафалията “. С бързи темпове и по график въври и градежът на новия корпус на ППМГ „ Акад. Никола Обрешков “.

Лекар от Старозагорско завоюва влиятелна интернационална премия

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР