В България тези, които не харесват корупцията, са повече от

...
В България тези, които не харесват корупцията, са повече от
Коментари Харесай

Това, което не казват социолозите, го казват карикатуристите

В България тези, които не харесват корупцията, са повече от другите, които плетат мрежите си на взаимозависимост. 

Онези, които желаят обективна правосъдна система, която не изнудва, а санкционира нарушителите, също са повече от мрежите на Натаруси, Пепита и членове на секрети клубове. 

Нормалните хора не си получават заплатите в чували. 

Вместо да приказват за правова страна и народна власт обаче, социолози и анализатори описват приказки за “умора ”, за “електорална незаинтересованост ”. 

Истината обаче е, че има огромно болшинство за друга страна - естествена. В която отново има корупция, само че тези, които я правят, ги хващат и санкционират. В която отпред на Здравната каса няма “наш човек ”, а конституционните съдии са уважавани хора с безупречна известност. 

Над 70% от имащите право на глас желаят смяна. Но какъв брой от тях ще отидат до урните на 9 юни? Това е въпросът, чийто отговор крие бъдещето на България.

С 30% изборна интензивност извратената симбиоза сред власт и корупция се смее в лицето на демокрацията. Ехидна, разгулна, сигурна, че не може да бъде разобличена, арогантна и мислеща се за безнаказана, зависимостта е подготвена да погълне лакомо всичко и да му постави етикет “стабилност ”. 

Надява се на ниската интензивност, на умората, на отрицанието и безапелационното разбиране, че всички са маскари и от гласоподавателя нищо не зависи.
Cui prodest, питали реторично античните римляни. „ Кой има изгода “ е отговорът на всички въпроси, отнасящи се до бъдещето на страната ни през днешния ден.

Кампаниите за отчуждаване и отвращаване на хората от политиката са празненство на следения избор.

Защото, в случай че има висока изборна интензивност като в Германия да вземем за пример (75%), властта на корупцията няма да изчезне, само че ще се загуби на фона на болшинството.

Ако още считаме, че гласът ни е без значение, хубавите ябълки отново ще ги ядат прасетата, гнилите ще командват правосъдната власт, а земята ще ражда единствено тикви. 

Кой има изгода от това? И кой от дълго време не е въпрос, към този момент от над десетилетие.

Изкуството и хуморът са мощни оръжия за " изваждане " от апатията и безконечните съмнения има ли за кого да се гласоподава, има ли смисъл да се гласоподава, всички са идентични, всички са маскари, крадци, корумпета. Не са.

Понякога една фотография, един шарж, могат да кажат повече - когато ушите са изморени от клишета и анализаторски мантри, да опитаме да отворим очите си. 

Скритата власт може да е тук, може да желае да върне часовника обратно до мека тирания, постна пица с бухалки. Но болшинството не желае това.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР