Парламентът прие на второ гласуване промени в Закона за туризма,

...
Парламентът прие на второ гласуване промени в Закона за туризма,
Коментари Харесай

Депутатите приеха на второ четене промени в Закона за туризма

Парламентът одобри на второ гласоподаване промени в Закона за туризма, препоръчани от Министерския съвет. С тях се вкарва изключение от използването на Закона за публичните поръчки (ЗОП) за поръчки за услуги на доста огромни онлайн платформи или доста огромни онлайн търсачки по регламента за електронните услуги за шерване на видеоклипове, свързани с рекламата на туризма ни.

С промените се планува за осъществяването на националната туристическа реклама министърът на туризма да не ползва наредбите на Закон за обществените поръчки в случаите, в които рекламата се извършва посредством непосредствено възлагане към сдружения от настоящия лист на избраните доста огромни онлайн платформи или доста огромни онлайн търсачки, оповестени в Официалния вестник на Европейския съюз, според правилник на Европейския парламент и на Съвета от 19 октомври 2022 година по отношение на единния пазар на цифрови услуги и за изменение на Директива 2000/31/ЕО (Акт за цифровите услуги).

Тази правна опция не може да се ползва за никакви други действия по подготовката, ръководството и отчитането на националната туристическа реклама.

С други промени в закона министърът на туризма се задължава да разгласява ежемесечно на интернет страницата на ведомството информация с информация за изразходваните средства, както и за успеваемостта на рекламата, според данните за успеваемост, предоставени от платформите или търсачките. Справката се разгласява и в отворен, машинно четим формат на портала на отворените данни по смисъла на Закона за достъп до социална информация, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР