Парламентът прие на първо четене промени в Закона за пощенските

...
Парламентът прие на първо четене промени в Закона за пощенските
Коментари Харесай

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за пощенските услуги

Парламентът одобри на първо четене промени в Закона за пощенските услуги.
Измененията са импортирани от Министерски съвет и „ за “ тях гласоподаваха 71 народни представители, без „ срещу “ и „ въздържали се “. Законопроектът цели да има ефикасен регулаторен контрол във връзка с участниците на пазара за трансгранична доставка на колетни колета.
Приетото на първо гласоподаване законодателство цели още даване от страна на отговорности оператор на нужната информация за доказване на чистите разноски от осъществяване на универсални пощенски услуги, които са в основата на установяване на размера на компенсацията.
Съгласно промените средствата за компенсиране на несправедливата финансова тежест от осъществяване на универсалната пощенска услуга се дават предплатено за настоящата година от държавния бюджет на Република България на пощенския оператор със обвързване на осъществяване на универсалната пощенска услуга.
Измененията в този текст засегна в своето изявление националният представител от ПГ на ГЕРБ Иван Вълков. Той съобщи, че адмирира законодателните промени, с които се предлага в същата година да се изплащат обезщетенията за универсалните пощенски услуги. Народният представител от ГЕРБ посочи, че до този миг компенсацията на пощенската услуга се е правила с две години забавяне.
По думите му това извънредно е утежнявало работата и било непостижима финансова тежест за пощенския оператор, в тази ситуация „ Български пощи “. Законодателната самодейност планува още понижаване на финансовата тежест върху държавния бюджет от компенсиране на пощенския оператор за 2018 и за 2019 година
Текстовете плануват избраните обезщетения за тези две години да се превеждат разсрочено през идващите 5 бюджетни години, като се възнамеряват в Закона за държавния бюджет на Република България за съответната година по предложение на министъра на превоза, осведомителните технологии и известията.
В законопроекта са включени промени, свързани с разграничаването на универсалната пощенска услуга от услугите, включени в обсега на универсалната пощенска услуга, за отбягване на неправилното пояснение на двете понятия. След приемане на този законопроект депутатите ратифицираха и актовете на Втория ексклузивен конгрес на Всемирния пощенски съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР