Парламентът прекрати заседанието си поради липса на кворум. Депутатите не

...
Парламентът прекрати заседанието си поради липса на кворум. Депутатите не
Коментари Харесай

ПП провали приемането на поправките в НПК, които въвеждат независимо разследване на главния прокурор

Парламентът приключи съвещанието си заради липса на кворум. Депутатите не съумяха да приключат с полемиката и да гласоподават на първо четене петте законопроекта за промени в Наказателно-процесуалния кодекс, с които се вкарва без значение следствие на основния прокурор.

В парламентарната отмора преди разглеждането на механизма в пленарна зала, Калина Константинова от Политическа партия свика съвещание на комисията по електронно ръководство. Д-р Антон Тонев, също народен представител от Политическа партия, пък събра здравната комисия.

При старта на пленарната работа обаче двете комисии продължиха да заседават в нарушаване на правилника. Той не разрешава съвещания на комисии по време на пленарна активност.

Депутатите от Политическа партия обясняваха, че не са нарушавали правилника. Двете комисии били правилно разпуснати, само че останали да си заседават в " неофициални диалози ".

Няма по какъв начин по време на пленарно съвещание да заседават комисии, разяснява Делян Добрев (ГЕРБ-СДС) след почивката и моли председателстващият съвещанието да откри решение. По устав в този момент ще разглася инспекция на кворума и, в случай че на някои сътрудници комисиите са им по-важни от този закон, има елементарно решение - на следващия ден ще продължим със закона, разгласи заместник-председателят на Народното събрание Йордан Цонев (ДПС).

Проверката на кворума сподели, че в залата има 76 народни представители, при нужни 121. Няма кворум, разгласи Цонев и закри съвещанието.

Според признатото по-рано през днешния ден решение депутатите трябваше да продължат работа през днешния ден до приемането на още седем точки.

 

Източник: Българска телеграфна агенция, Стандарт

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР