Парламентът подхвана договора за добросъседство с Македония. Той оценява положително

...
Парламентът подхвана договора за добросъседство с Македония. Той оценява положително
Коментари Харесай

Със скандал започна дебатът за Договора за добросъседство

Парламентът подхвана контракта за добросъседство с Македония. Той прави оценка позитивно напъните на държавните управления на България и Македония за завършване на договарянията по Договора за другарство, добросъседство и съдействие и чака подписването да бъде осъществено в сходство с предварителните договорености сред двете страни.

Текстът показва подготвеност да започва ратификационните процедури в най-кратък период след подписването му. Според него се чака Договорът да сложи на постоянна, кардинална и прагматична основа връзките сред двете страни и да бъде от директна изгода за техните жители.

Текстът гласи още: " Предлага Министерския съвет да внася в Народното събрание годишен отчет за осъществяването на Договора, след неговото сключване, ратификация и влизането му в действие ".

 Сериозният спор за контракта с Македония следва съгласно Вигенин
Сериозният спор за контракта с Македония следва съгласно Вигенин

Кристиян Вигенин даде позитивна оценка на договарянията с Македония

Дискусиите започнаха със скандал. Левицата изиска Бойко Борисов да пристигна в Народното събрание за дебатите. Ще бъде взривено постигнатото единодушие, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Виновен за това ще е българският министър-председател поради неуважението към Българския парламент, акцентира тя.

Нинова съобщи, че в случай че Борисов не пристигна, тя ще отдръпна подписа си от поддръжката си за текста, с който Народно събрание дава единодушие за сключване на контракта. Цветан Цветанов я попари и акцентира, че министър председателят към този момент идвал към Народно събрание. Нинова се ядоса, че два пъти питала дали Борисов ще пристигна в Народно събрание, а Цветанов й споделил, че няма да участва. Малко по-късно и министър председателят пристигна в Народното събрание.

Играехме си на сърдитко Петко с Македония, акцентира водачът на Атака Волен Сидеров. Той си спомни битието си на публицист във вестник Демокрация, когато през 1992 година запазил място за заглавието " България призна Македония ". До днешния ден през тези 25 години, по мнението му доста неща сме пропуснали в връзките си с Македония. Сега той чака засилен разговор.

 Борисов да изиска избор на доверие от патриотите, упорства Нинова
Борисов да изиска избор на доверие от патриотите, упорства Нинова

Липсата на поддръжка от страна на Оперативна програма - признак за напрежение в кабинета
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР