Парламентът окончателно задължи застрахователите автоматично да изплащат недоказани щети при

...
Парламентът окончателно задължи застрахователите автоматично да изплащат недоказани щети при
Коментари Харесай

Застрахователите плащат автоматично щета в чужбина

Парламентът дефинитивно задължи застрахователите автоматизирано да изплащат недоказани вреди при произшествия в чужбина. Без диспути болшинството отхвърли предложенията на „ Възраждане “ за отпадане на текстовете.

Промените имат за цел да отстранят недостатъци в процеса на обработката на искания с интернационален детайл от обособени застрахователи от наложителната застраховка „ Гражданска отговорност “ на шофьорите  в границите на системата „ Зелена карта “.

Тя съставлява интернационално съглашение, в което вземат участие над 40 страни и е за покриване на вреди по „ Гражданска отговорност “ за пътни произшествия в чужбина.

С дефинитивно написаните текстове се урежда правилото на системата – първо да се заплаща по вреди, а след това вероятно да се спори и при неспазване на задължението се дава опция на Комисията по финансов контрол да глоби застрахователните сдружения.

Законодателната смяна, импортирана от Министерски съвет, породи поради струпване на отговорности за 20 млн. лв. при някои застрахователи към националното бюро „ Зелена карта “.  Справянето с този проблем има и основно изискване по пътя за приемането на еврото у нас.

Според „ Възраждане “ с смяната се основава ненужна регулация, която ще урони престижа на българските застрахователи пред интернационалната застрахователна промишленост.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР