Парламентът окончателно одобри предложението на Демократична България за оперативен контрол

...
Парламентът окончателно одобри предложението на Демократична България за оперативен контрол
Коментари Харесай

Парламентът реши Лукойл да бъде контролиран

Парламентът дефинитивно утвърди предлагането на " Демократична България " за действен надзор над рафинерията “Лукойл ".

С болшинство " от 141 гласа “за " и 24 “против " 48-ото Народно заседание одобри на второ четене законопроекта на “Демократична България " за действен надзор над " Лукойл Нефтохим Бургас ". Законодателната самодейност на Ивайло Мирчев, Надежда Йорданова и група народни представители от " Демократична България " бе подкрепена от всички парламентарно показани политически сили като се изключи " Възраждане ".

Одобрените текстове в Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис, са част от проекта на Демократична България за депутинизация на България. Инициативата разрешава на страната да отбрани националния интерес, енергийната си сигурност и инфраструктура без значение от собствеността на съответната компания. Според законопроекта, при съществуване на опасност за националната сигурност, корист с монополно състояние или наложени ограничаващи ограничения от Европейски Съюз, Организация на обединените нации и прочие, страната ще има опция да поеме оперативното ръководство на сдружението. Поемането на контрола ще става посредством назначение на необикновен представител от страната.

" Ние желаеме мощна страна, в която се работи по разпоредбите, цените на горивата са съответни, а съветските и всички други компании си заплащат налозите ", съобщи Ивайло Мирчев от парламентарната естрада. Според него е неприемливо “Лукойл " да извива ръцете на България и обществено да диктува на държавното управление при какви условия компанията би траяла работата си у нас. Той отхвърли обвиняванията на " Възраждане ", че признатият законопроект значи национализация, акцентирайки за съпоставяне много по-строгия подобен закон в Германия.

" Законопроектът ще направи България по-силна и съответна страна, която може да се намеси при сериозна обстановка ", заключи националният представител Мартин Димитров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР