Парламентарната Комисия по туризъм прие на първо четене Законопроекта за

...
Парламентарната Комисия по туризъм прие на първо четене Законопроекта за
Коментари Харесай

Улесненото наемане на работници от трети страни мина в Комисията по туризъм

Парламентарната Комисия по туризъм одобри на първо четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за чужденците в Република България, с който се улеснява процеса по наемане на служащи от трети страни, за което упорства туристическия бранш. Вносители на законопроекта са Маноил Манев и Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС.

Предложените промени целят да усъвършенстват процеса по наемане на жители на трети страни за задачите на сезонната работа. Основните промени се отнасят до дълготрайната и краткосрочната сезонна претовареност. Единият от вносителите на закона - Маноил Манев, уточни, че се понижава периода за кореспонденцията сред администрациите:

" Намаляваме периодите за административните процедури, в същото време даваме опция за по този начин мечтаната от всички в браншовете 180-дневна виза и - за мен най-голямото достижение - да може тази виза да бъде продължавана от територията на България. Тази смяна ще се отрази за туристическия отрасъл най-много, само че и за други случаи ".

Маноил Манев изрази вяра в четвъртък законопроектът да мине на две четения, с цел да може още през този летен сезон туристическия бизнес да се възползва от измененията.

Министърът на туризма Евтим Милошев, който участва на изключителното съвещание на комисията, разяснява:

" Приемането на този закон би било знак по какъв начин националното посланичество поддържа работодателите. Това е въпрос, който е наболял от много години и в случай че този закон бъде признат в оставащите два дни, това би било сериозен триумф ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР