Ландо Норис с Макларън спечели първата си победа във Формула

...
Ландо Норис с Макларън спечели първата си победа във Формула
Коментари Харесай

Първа победа на Ландо Норис във Формула 1

Ландо Норис с Макларън завоюва първата си победа във Формула 1 в Маями с шанс.

Той започва пети и при боксовете излезе отпред преди да смени гуми, когато Кевин Магнусен и Логан Сарджънт се удариха, което извади колата на сигурността отпред на колоната.

Норис получи опция за доста по-бърз бокс по отношение на противниците си, като до началото на спиранията н бокса отпред беше стартиралият от полпозишън Макс Верстапен, който беше преследван от Оскар Пиастри с другата кола на Макларън.

След колата на сигурността и промяната на приблизително твърдите гуми с твърди за водачите, Норис отби офанзивата на Верстапен при рестарта, след което стартира да натрупа задатък пред международния шампионат.

Разликата сред тях растеше относително постепенно, само че Норис я усилваше с неизменност – от 1,5 секунди малко след рестарта до 6,6 секунди в последните турове. На към 2 секунди зад Верстапен вървеше Шарл Льоклер, който се класира трети и добави подиума.

Световният първенец се оплака по радиото, че има проблеми с твърдите гуми, колата му не желае да завива и нито един път той не съумя да отговори на темпото на Норис в последната третина на надпреварата. Това е първа победа за Макларън от 2011.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР