Парламентарната група /ПГ/ Продължаваме промяната предлага временна комисия по въпросите

...
Парламентарната група /ПГ/ Продължаваме промяната предлага временна комисия по въпросите
Коментари Харесай

ПП предлага временна парламентарна комисия за енергийната криза

Парламентарната група /ПГ/ " Продължаваме промяната " предлага краткотрайна комисия по въпросите с енергийната рецесия и справяне с нея, разгласи при започване на пленарното съвещание ръководителят на Народното събрание Никола Минчев. Проектът на решение беше включен като трета точка в днешната стратегия.

Няма по какъв начин българският парламент да вземе ролята на Комисията за енергийно и водно контролиране и ние в Народното събрание /НС/ да решим какви да бъдат цените на тока, възрази някогашният енергиен министър Теменужка Петкова /ГЕРБ-СДС/. Колегата й Костадин Ангелов попита какво постанова да се занимават с тази комисия, вместо да има краткотрайна комисия за коронавирус рецесията и зеления документ. Още повече, добави той, има проектопредложения на " Демократична Българи " за въвеждане на зелен документ за достъп в Народно събрание и на ГЕРБ-СДС за анулация заповедта на здравния министър за зелен документ.

В програмата е преустановяване пълномощията на народните представители от ПГ " Продължаваме промяната " /ПП/ Яна Балникова и Лена Бориславова, които са подали оставките си в деловодството на Народното събрание.

Народно събрание ще прегледа и смяна в състава на краткотрайната комисия за разработване на план на Правилник за организацията и активността на Народното събрание. Бориславова ще бъде освободена като ръководител на комисията и на мястото й ще бъде определен Настимир Ананиев от Политическа партия.

Даниел Митов от ПГ ГЕРБ-СДС възрази против късата седмична стратегия на депутатите.

Минчев му напомни, че всеки депутат до вторник,18.00ч., може да предлага точки за включване в програмата, което от ГЕРБ-СДС не са създали.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР