Парламентарната група отива на съвещаниеТази сутрин парламентарната група на ПП-ДБ

...
Парламентарната група отива на съвещаниеТази сутрин парламентарната група на ПП-ДБ
Коментари Харесай

Кирил Петков: ПП-ДБ няма да влезе в пленарна зала днес

Парламентарната група отива на заседание

" Тази заран парламентарната група на ПП-ДБ няма да влезе в пленарна зала, тъй като ясно предупредихме, че това, което се случва, е неприемливо. Подмяната на Гешев със Сарафов - ние поискахме да изслушаме министъра на правораздаването. Бяхме блокирани от скритото болшинство на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ". Вчера три регулатора - Сметната палата, Българска народна банка и Здравната каса бяха вкарани в комисия ", съобщи на брифинг в Народното събрание съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

По думите му спогодба е във всички регулатори да има хора, претенденти с безупречна известност, като тази спогодба е била нарушена.

" Ако някой си мисли, че това ще бъде цената - всички регулатори да бъдат сменени с това прикрито болшинство на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ". Няма по какъв начин да дадем контролите на това болшинство ", добави Кирил Петков.

" Днес цялата ни парламентарна група отива на заседание, с цел да вземе решение какво вършим, в случай че този вид нарушавания на разбирателството не престават. Ние няма да стоим единствено и да приказваме. След днешния ден ще имаме ясна декларация какви са дейностите, в случай че ГЕРБ продължи в същия този метод на постепенно изменяне на сделката и заместване на дребни тематики с големите тематики - контрола на страната през регулаторите ", сподели още той.
https://www.facebook.com/prodalzhavamepromyanata/videos/980570893290554/
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР