Крайно опасно е страстите на войната между Русия и Украйна

...
Крайно опасно е страстите на войната между Русия и Украйна
Коментари Харесай

Радев: Опасно е страстите между Русия и Украйна да се разпалват и в Европа

Крайно рисково е пристрастеностите на войната сред Русия и Украйна да се разпалват и в Европа, а гласовете за мир да се посрещат с изстрели. Това съобщи президентът Румен Радев в коментар след покушението против словашкия министър председател Роберт Фицо.

Според президента тази война не просто няма скоро да завърши, а ще се разраства.

" Неприемливо е в европейските общества да се насажда непоносимост към непознатия глас и ненавист. Неприемливо е продължаването на войната и невъзможната победа над Русия да се показват като единствен вероятен излаз. Опитът за ликвидиране на европейски министър председател от радикализиран маниак поради поддръжката му за мира е показателно за следствията от тази насаждана непоносимост към непознатото мнение ", добави Румен Радев.

По думите му за това са съдействали доста политици, партии и медии с тяхното показване на всеки друг глас като проруски, което е извънредно незаслужено и води до тези отрицателни последици.

" Всички кръвопролития стартират с милитаристки апели, които нямат място в Европа. Всеки опит пристрастеностите от войната и насилието да се придвижват тук не водят до нищо положително. За такива дейности би трябвало да се търси отговорност. Ако по този начин не престават нещата и не се постави завършек на тази война, ще имаме демографски опустошена страна - Украйна, с изцяло унищожена инфраструктура, промишленост и производства и това ще до тежки последствия освен за Украйна, само че и за цяла Европа. Затова всеки ден, в който тази жена продължава, е гибелен и за Украйна, и за Русия, и за всички нас. Призовавам за глас на разсъдъка, за дипломатически старания за мир, а не за непрестанно наливане на оръжие. С или без оръжие отиваме към подобен излаз - разликата ще бъдат хиляди човешки жертви и една опустошена страна, за която ние ще би трябвало да плащаме впоследстие. Това се отразява на всички избори - и в Европа, и в Съединени американски щати, и на всички места по света ", сподели още Румен Радев.

Държавният глава разясни, че на тези и на идващите избори българите ще избират сред войната и мира. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР