Парламентарната група наВъзраждане“ издига свой кандидат за управител на БНБ.

...
Парламентарната група наВъзраждане“ издига свой кандидат за управител на БНБ.
Коментари Харесай

„Възраждане“ издига кандидатурата на д-р Любомир Христов за управител на БНБ

Парламентарната група на„ Възраждане “ издига собствен претендент за шеф на Българска народна банка. Това е доктор Любомир Христов, разгласи на брифинг водачът на партията Костадин Костадинов.

Преди дни от ГЕРБ обявиха, че желаят Димитър Радев да остане шеф на Българска народна банка, а от „ Продължаваме промяната “ показаха, че също ще имат собствен претендент. Завъртя се името на Лорер, който не беше утвърден за еврокомисар от Брюксел.

Д-р Любомир Христов е с над 30-годишен опит в областта на стопанската система, финансите и банковото дело. Има докторска степен по макроикономика. От 1991 до 1994 работи е бил член на УС на Българска народна банка и шефдо 2008 година на Централния депозитар. През 2014 до през днешния ден е член на консултативната група по скъпи бумаги на Европейски Съюз.

„ За нас като трета политическа мощ е голяма чест, че лекар Христов одобри да бъде наша номинация “, съобщи Костадинов.

Самият Любомир Христов съобщи, че в случай че получи поддръжката на народните представители, счита да работи прецизно, следвайки законите по този начин, че Българска народна банка да остане „ българска и национална “.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР