Парламентарната група на Обединени патриоти поиска оставката на Андон Дончев

...
Парламентарната група на Обединени патриоти поиска оставката на Андон Дончев
Коментари Харесай

"Патриотите" искат оставката на председателя на Комисията за българите в чужбина

Парламентарната група на " Обединени патриоти " изиска оставката на Андон Дончев ( " Воля) като ръководител на Комисията по политиките за българите в чужбина, тъй като уронвал престижа на Народното събрание и на България.

Депутатът от " Обединени патриоти " Красимир Богданов описа в декларацията случай от откриването на културно-информационен център на българите в с. Звонци в Сърбия. Дончев приветствал присъстващите българи с думите " народа на Югославия ", обяснил им, че нямат потребност от участие в НАТО и Европейски Съюз, а в България в скоро време щял да се организира референдум за излизане от НАТО, каквато акция са поели от партия " Воля ". Като умозаключение Дончев е оповестил, че " локалните хора не би трябвало да чакат нищо от България " и не е споделил и една дума за правата на българите в Сърбия.

Богданов сподели още, че на събитието са участвали сръбски медии, които могат да употребяват превратно неговите думи, казани въпреки всичко от името на ръководител на комисията по политиките за българите в чужбина, и да разгласят това мнение като позиция на комисията или изобщо като отношение на българската страна към сънародниците ни в чужбина.

Категорично не одобрявам основанията на " Обединени патриоти ", отговори Дончев. " По време на формалните ни срещи в Сърбия в своето изявление се съгласих с преждеговорещите. Допълних техните изявления, като показах изгодите и вредите от участието на България в НАТО ", оправда се той. Дончев заподозря " патриотите ", че търсят тематика, с която да нападат " Воля " поради острата им позиция против модернизацията на армията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР