Парламентарната група на ГЕРБ-СДС поиска оставката на председателя на енергийната

...
Парламентарната група на ГЕРБ-СДС поиска оставката на председателя на енергийната
Коментари Харесай

ГЕРБ поиска оставката на шефа на енергийната комисия в парламента

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС изиска оставката на ръководителя на енергийната комисия Радослав Рибарски поради това, че не е изготвил отчет за проекторешението за изплащането на обезщетения на учебни заведения, детски градини, старешки домове, религиозни храмове и общини поради високите цени на електрическа енергия.

" Вчера комисията по енергетиката приключи в 12.00 часа. Изготвянето на отчета и протокола от комисията можеха да станат през вчерашния ден след обяд без проблем. Това не се случи.

Работата на комисията се провежда от нейния ръководител. Всички ръководители на комисии са от ръководещото болшинство, по тази причина дръзвам да кажа, че те не работят, когато има оферти, които са извънредно значими за всеки един български жител. Искаме оставката на ръководителят на комисията по енергетика и разчитаме, че ръководителят на Народното събрание ще направи по този начин, че да работят комисиите и разпоредбите да се съблюдават ", съобщи зам.-председателя на Народното събрание Росица Кирова.

Тя разкритикува Рибарски и по тази причина, че в качеството си на ръководител на краткотрайната парламентарана комисия по въпросите на енергийната рецесия не е изготвил разбор и не е предложил решения за решаването й.

Във вторник парламентарната комисия по енергетика отхвърли плана на ГЕРБ, с който се предлага да бъде призната отплата за общините поради скъпия ток. Проектът бе отритнат като " за " гласоподаваха седем народни представители, " срещу " нямаше, а 12 народни представители се въздържаха.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР