Паркомати заменят общинските служители, следящи за паркиранетоИзменения в режима за

...
Паркомати заменят общинските служители, следящи за паркиранетоИзменения в режима за
Коментари Харесай

Облекчения в условията за паркиране предлага Община Русе

Паркомати заменят общинските чиновници, следящи за паркирането

Изменения в режима за платено паркиране предлага управлението на Община Русе.

За да подтиква потреблението на коли, щадящи природата, се възнамерява такса да не заплащат водачите на електрически коли, регистрирани в Община Русе, като това право ще се удостоверява с пропуск. Безплатно ще паркират и хората с увреждания и хората със звание

„ Почетен жител на Русе “. Предвид особеностите на русенския автопарк и обстоятелството, че хибридните коли и тези на метан и пропан-бутан също се отличават с по-нисък въглероден отпечатък и доста по-малки излъчвания на замърсители спрямо стандартните горива, те ще получат 15% понижение на таксата.

Проектът за смяна в наредбата включва и % отстъпка при предплащане на длъжностен абонамент за 6 или 12 месеца от юридически лица.

Поради интерес от страна на жители се планува искащите да могат да наемат паркомясто пред блока си след прекосяване през тръжна процедура. Условието се отнася само за огромните общински паркинги с над 30 бр. места, които са построени и маркирани като такива. Наетите паркоместа се отбелязват с пътен знак и маркировка и резервират с антипаркинг устройство. За да се подсигурява равния достъп на всички живущи, едвам ¼ от общия брой паркоместа в съответния паркинг ще могат да бъдат отдадени чартърен.

Покачването в цените на консумативите и минималната работна заплата постановат и актуализиране на цената за репатриране и слагане на скоба на нарушителите. Неизменяна от 2010 година, тя се подвига надлежно от 40 на 50 лева и от 20 на 30 лева

7 бр. паркомати ще бъдат сложени в зоните за платено паркиране. С тях водачите ще могат да заплащат елементарно за престоя си на място или посредством мобилно приложение. Целта е процесът да се автоматизира, а на чиновниците на Оперативна програма „ Комунални действия “, които досега изпълняваха тази функционалност, ще бъдат обезпечени по-благоприятни условия на труд като част от другите отдели в предприятието.

В новата разпоредба е очакван режим за платено паркиране на МПС на живущите в зоните за почасово платено паркиране. Такива зони в Русе към момента не са основани, заради което режимът ще влезе в действие едвам след приемане на решение на Общинския съвет за въвеждането им.

Изменението на наредбата ще бъде подложено на гласоподаване от общинските съветници на идващото им съвещание на 19 април. Предложенията за измененията можете да видите
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР