Парите за хотелиерите, настанили украински бежанци, ще бъдат изплатени, съобщи

...
Парите за хотелиерите, настанили украински бежанци, ще бъдат изплатени, съобщи
Коментари Харесай

Петков започна деня с обещание да плати дължими пари

Парите за хотелиерите, настанили украински бежанци, ще бъдат изплатени, заяви министър председателят в оставка Кирил Петков при започване на днешното държавно съвещание.

След решение на Министерския съвет ще бъдат изплатени 80 милиона лв., като средствата са обезпечени от европейски стратегии, посочи министър-председателят.

Вчера хотелиери и настанени при тях украински бежанци блокираха пътя Бургас-Варна, а през днешния ден други даже заплашиха, че ще съдят страната.

Петков сподели още, че е приключила работа работната група, където е направена по транспарантен метод програмата за финансиране на общините, за да може оптимален брой хора да почувстват резултата на тези планове.

Днес ще бъде основано и сдружението, което ще разреши осъществяването на избавителни интервенции по въздух. Това е една голяма победа за българското държавно управление и българските жители, сподели Петков.

Кабинетът в оставка ще разиска план на решение за одобрение на народен проект за развиване на смесен превоз в България до 2030 година.

Включен е отчет по отношение на осъществяването на проект за деяние за 2022 година с ограниченията, произлизащи от участието на България в Европейски Съюз към 30 юни 2022 година.

Ще се прегледа доклад на шестмесечната стратегия с предпочитаните за Република България тематики и досиета по време на Френското председателство на Съвета на Европейския съюз и други.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР