Париж. Френският президент Еманюел Макрон заяви, че онлайн-среща с руския

...
Париж. Френският президент Еманюел Макрон заяви, че онлайн-среща с руския
Коментари Харесай

„Московский Комсомолец“: Макрон заяви за предстояща онлайн-среща с Путин

Париж. Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че онлайн-среща с съветския водач Владимир Путин е планувана за идната седмица. Основната тематика ще бъде уреждането на спора в Украйна, написа съветският вестник “Московский Комсомолец “ .

Френският водач също по този начин акцентира, че присъединяване на Съединени американски щати в уреждането в Украйна няма да размени съществуващия „ Нормандски формат “. Той напомни, че американският му сътрудник Джо Байдън означи значимостта на нормандския формат в официалното съобщение.

Той също по този начин благодари на Байдън за координацията с европейските сътрудници преди и след диалога с съветския водач Владимир Путин.

По-рано, на 7 декември, Байдън организира онлайн диалози с Путин. Те бяха държани при закрити порти посредством видеовръзка. Срещата продължи два часа. След срещата на върха Белият дом заяви, че американският президент е изразил угриженост за обстановката в Украйна. Путин от своя страна осведоми събеседника си за отхвърли на Киев да извърши Минските съглашения. Той добави също, че точно НАТО се занимава с усвояването на украинските територии и построява военна мощност по съветските граници.

Освен това водачите се споразумяха за нуждата от договаряния сред Руската федерация и Съединени американски щати и водещите страни от НАТО. Още в петък ще бъде разгласен съставът на срещата, в която ще вземат участие Русия, Съединени американски щати и най-малко още четири страни от НАТО.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР