Папа Франциск заяви, че мълчанието и молитвата са единственият отговор

...
Папа Франциск заяви, че мълчанието и молитвата са единственият отговор
Коментари Харесай

Папа Франциск: Мълчанието и молитвата са отговорът за хората, сеещи разкол

Папа Франциск съобщи, че мълчанието и молитвата са единственият отговор за хората, сеещи ерес и създаващи кавги в Католическата черква, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Забележката беше направена в миг, когато папата е изправен пред непредвидени обвинявания и апели за оставката му от страна на архиепископ Карло Мария Вигано. Според него папа Франциск е прикривал кардинал, направил полови похищения.

" С хора, които нямат благосклонност, с хора, които единствено търсят скандал, които желаят единствено ерес и опустошение, даже вътре в фамилии: безмълвие. И молебствия ", съобщи папата.

Непрекият отговор на папата беше част от проповедта му в литургията, която той отслужи във ватиканската си резиденция. Тя беше оповестена от формалния уебсайт " Ватикан нюз ". Вигано е някогашен дипломат на Ватикана в Съединени американски щати, който предишния месец съобщи, че Франциск е отменил ограничавания, които съгласно него неговият предходник Бенедикт Шестнадесети е наложил на кардинал Теодор Маккарик.

Маккарик е някогашен архиепископ на Вашингтон. Той е разследван за серия от злоупотреби с млади свещеници и семинаристи и съгласно Вигано в интервала 2009-2010 година му е било подредено да се отдръпна от публичния живот.

Няма доказателства, че Маккарик в миналото е получавал сходно разпореждане, нито че папа Франциск го е отменял. Няколко коментатори дефинираха обвиняванията на Вигано като част от офанзива на консерваторите против папата и неговите промени.

Миналият месец папа Франциск съобщи, че няма желание да каже нито дума повече по въпроса и подкани публицистите да си извадят лични заключения за обвиняванията на архиепископа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР