Папа Франциск засили косвените си критики срещу Русия, след като

...
Папа Франциск засили косвените си критики срещу Русия, след като
Коментари Харесай

Папа Франциск нарече войната в Украйна перверзна злоупотреба с власт“

Папа Франциск ускори косвените си рецензии против Русия, откакто през днешния ден назова войната в Украйна „ извратена корист с власт “, ръководена от партийни ползи, които обричат беззащитни хора на принуждение, съобщи Ройтерс.

Светият отец в действителност не назова директно Русия в укорите си, само че употребява изречения като " неприемлива въоръжена експанзия “.

" Трагедията на войната в сърцето на Европа ни потресе “, сподели той и добави, че малко хора са си представяли подиуми, сходни на двете международни войни през 20-ти век.

Тези мнения на папата се съдържат в негово обръщение, адресирано до участниците в конференция, проведена в Братислава, в Словакия, от Католическата черква. Словакия отвори границите си за бежанци от Украйна.

" Човечността още веднъж е застрашена от извратена корист с власт и партийни ползи, които обричат беззащитни хора на страдалчество, породено от всевъзможни брутални форми на принуждение “, сподели той.

Москва назовава дейностите си в Украйна " специфична военна интервенция “, която няма за цел да окупира територията ѝ, а да демилитаризира и " денацифицира “ прилежащата ѝ страна.

Папа Франциск обаче отхвърля това определение. Преди време той сподели, че не това не може да се смята " единствено за военна интервенция “, а за война, която е отприщила " потоци от кръв и сълзи “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР