Папа Франциск, отбелязвайки Великден на войната, днес призова лидерите да

...
Папа Франциск, отбелязвайки Великден на войната, днес призова лидерите да
Коментари Харесай

Папа Франциск отбеляза Великден на войната

Папа Франциск, отбелязвайки " Великден на войната ", през днешния ден прикани водачите да чуят гласа на народа за мир в Украйна и индиректно разкритикува Русия за това, че вкарва страната в " нечовечен и неправилен " спор, заяви Ройтерс, предава Българска телеграфна агенция.

Пред към 50 000 души на площад " Свети Петър " в своята благословия " Urbi et Orbi " (към града и света), която се прави два пъти годишно, Франциск съобщи, че Украйна е изправена пред тежкото тестване " от насилието и и разрушенията на жестоката и безсмислена война, в която тя беше въвлечена ".

Папа Франциск отслужи Великденската неделна меса на площад " Свети Петър " за първи път след пандемията от ковид, показва Асошиейтед прес.

Понтификът, който има проблем с коленните връзки, мощно куцаше, до момента в който излизаше от задната част на базиликата " Свети Петър ", с цел да доближи до олтара, подложен на стъпалата извън, помрачен от балдахин против ярките слънчеви лъчи. След месата Франциск, който е на 85 години и също страда от хронични проблеми с гърба, трябваше да се реалокира на централния балкон на базиликата, откъдето произнесе - както я прави оценка АП - геополитическа тирада.

Веднага след края на месата Франциск се ръкува с прелатите, след което се качи на белия папамобил и мина през площада, с цел да поздрави ликуващите доброжелатели измежду редовите вярващи.

Междувременно в Лондон архиепископът на Кентърбъри Джъстин Уелби прикани Русия да разгласи преустановяване на огъня и да се изтегли от Украйна. Водачът на Англиканската черква съобщи, че Великден е време за мир, а не за " кръв и желязо ". Отбелязвайки, че в Източноправославната черква, към който принадлежат доста хора в Русия и Украйна, неделята бележи началото на Страстната седмица, Уелби прикани Русия да се изтегли от Украйна и да се ангажира с договаряния.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР