Папа Франциск и генералният секретар на ООН със съвместно изявлени

...
Папа Франциск и генералният секретар на ООН със съвместно изявлени
Коментари Харесай

Папата и Гутериш със съвместно изявление за мигрантите, климата и ядрените оръжия

Папа Франциск и генералният секретар на Организация на обединените нации със взаимно изявлени в края на годината в петък, призовавайки света да си спомня деца, умиращи от апетит, мигранти, търсещи сигурност, и планета, застрашена от нуклеарни оръжия и климатични промени, оповестява АП.

Франциск е хазаин на Антонио Гутериш и двамата излязоха със взаимно видео известие от библиотеката на папата. Темите засегнаха голям брой въпроси, по които Ватикана и Организация на обединените нации намират възходяща обща позиция .

Двамата осъдиха " абсурда " с глада и тежкото състояние на мигрантите , принудени да избягат от домовете си поради спорове, световно стопляне или религиозно гонене .
 Папата зове приятелство сред народите да размени доктрината за нуклеарното въздържане
Папата зове приятелство сред народите да размени доктрината за нуклеарното въздържане

Франциск отново обвърза екологичните проблеми с интернационалния мир и сигурност

Те оповестиха за " аморално " както потреблението и притежаването на нуклеарно оръжие , по този начин и се заклеха да се борят дружно против " чумата " - всички типове злоупотреби с деца .

Ватикана бе остро подложен на критика от комитет по правата на индивида на Организация на обединените нации за абсурда със полови злоупотреби на духовенството , макар че тази седмица Франциск отговори на едно от главните недоволства на комисията и анулира правилото за " папската загадка " при такива случаи.

След десетилетия от време на време враждебни връзки във връзка с политиките в региона на репродуктивното здраве на Организация на обединените нации , Ватиканът на Франциск все по-често включва чиновници на Организация на обединените нации в конференции и мнения за политики и приема някои от главните цели на организацията.
 Папа Франциск отстранява
Папа Франциск отстранява " папската загадка " при следствия на полово принуждение

Папата употребява властта си, с цел да пренапише съответни елементи от каноничното право
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР