Пандемията от COVID-19 донесе затруднения във всички сфери на икономиката.

...
Пандемията от COVID-19 донесе затруднения във всички сфери на икономиката.
Коментари Харесай

Калин Вельов: Щях да съжалявам, ако не бях станал депутат

Пандемията от COVID-19 донесе усложнения във всички сфери на стопанската система. Едни от най-силно ощетените бяха хората на изкуството. При затворените за дълго заведения музикантите не съумяват да упражняват своята специалност.

" Всички имаме другари, които починаха - от една страна заболяването може да те убие, само че гладът също убива - той убива душeвността. Проблемът е, че всякога, когато дадем превес на свободата, вирусът ни нападна отначало ", сподели музикантът и народен представител от ГЕРБ Калин Вельов, написа plovdiv24.bg.

Според него страната е осигурила 22 млн. лв. помощи за свободните актьори, само че се надява те да бъдат подкрепени и в идващите месеци до април и май, когато счита, че нещата последователно ще проработят още веднъж.

Вельов разяснява и метода, по който му се е отразило влизането в политиката.

" Щях да скърбя, в случай че не бях направил този избор. Този интервал от 6 месеца всеки ден ме учи на нещо ново. Не се взимам по никакъв метод за политик, само че за мен това е забавна материя. И не считам, че политикът би трябвало да е с юридическо обучение – той би трябвало да е с позиция, да е извънредно осведомен. Взех това решение, с цел да мога да оказвам помощ на културния бранш ", добави той пред Bulgaria ON AIR.

Вельов изрази мнение, че политиците в България са изгубили контакта с хората: " Не би трябвало да губиш връзка с тези, които са те избрали. Когато станах народен представител, започнах незабавно да пътувам и да провеждам понеделник и вторник срещи в отдели " Култура " в другите общини. Тези срещи са доста скъпи и има интерес към тях. Важни са хората, които идват на тях. Така слушам какви са им проблемите, какво не е направено, какво би трябвало да се направи ", сподели депутатът от ГЕРБ.

" Социолозите не знаят какво да чакат., сподели музикантът за идните избори на 4 април. - Хората са мощно политизирани и изнервени поради пандемията. Една част е доста шумна и дейна в обществените медии, само че има една друга част, която е спокойна и те са тези, които сигурно ще излязат и изразят своя глас ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР