Пандемията COVID-19 завинаги промени начина на живот на хората и

...
Пандемията COVID-19 завинаги промени начина на живот на хората и
Коментари Харесай

Интелигентните маски за лице влизат в серийно производство

Пандемията COVID-19 вечно промени метода на живот на хората и ще има въздействие върху човешките взаимоотношения, събития и пътувания още дълго време напред. И в този ред на мисли защитната маска се трансформира в константен признак на актуалния човек.

Високотехнологичният колос Razer, който е профилиран в производството на аксесоари и периферни устройства за геймъри, създаде и показа на CES 2021 идея за неведнъж приложим N95 щит за лице, наименуван Project Hazel.

Сега, единствено след няколко месеца, планът престава да бъде идея и се трансформира в действителност - компанията обявяиначалото на всеобщото произвеждане на маски от леска. По време на презентацията на CES 2021 на концепцията за Project Hazel, разработчиците оповестиха, че маската ще бъде направена от материал, резистентен на надраскване.

 Интелигентните маски за лице влизат в серийно произвеждане

Маската ще има вградени два дискови вентилатора, които пропущат вдишания и издишания въздух през филтри, които обезпечават 95% дестилация, в това число ковид. Филтрите и вентилаторите са преносими и сменяеми.

Razer Hazel се предлага и с вградени микрофони и високоговорители за възстановяване на връзката сред хората, носещи маски за лице. Еластичното гумено уплътнение освен обезпечава комфорт при носене на маската, само че също по този начин подсигурява компактно прилепване към лицето, което понижава приема на въздух, който не минава през филтрите.

Ушните очертания са регулируеми за съответен консуматор. Според ръководителя на Razer, компанията минава от създаване на идея за защитна маска към действително произвеждане, защото вирусът COVID-19 продължава да се популяризира по целия свят.

Дори имунизацията няма да освободи човечеството от нуждата да се носят маски, защото в света има голям брой модификации на вируса, а също така равнищата на имунизация са доста разнообразни във всяка страна. Към днешна дата няма точна дата за пускане на продажбите и цената на интелигентния щит за лице Razer Hazel е незнайна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР