Панда от зоопарка в Копенхаген избяга извън огражденията на клетката

...
Панда от зоопарка в Копенхаген избяга извън огражденията на клетката
Коментари Харесай

Панда избяга от клетката си и обиколи датски зоопарк

Панда от зоопарка в Копенхаген избяга отвън огражденията на клетката си в понеделник. Син Ер, шестгодишна мъжка панда, съумял да направи обиколка на зоологическата градина, която по това време била затворена.

Бунтарят бил видян от видео камерите да излиза от заграждението си, плъзгайки се под електрическа ограда, изясни представителят на зоопарка Якоб Мункхолм Хоек. Мечето скитало умерено из зоологическата градина, до момента в който чиновник не алармирал екипа по сигурността.

" Ветеринарният доктор на зоопарка направи упойка на пандата и той беше върнат назад в заграждението. Там му беше дадена противоотрова и се разсъни няколко минути по-късно. ", обяснил Хоек.

След бягството от зоопарка деликатно ще огледат и отстранят пробивите в заграждението, с цел да се " уверят, че това няма да се повтори ".

Син Ер и неговата половинка Мао Сън, която не е взела присъединяване в бягството му, са жители на зоопарка от април 2019 година Те са пристигнали от китайския град Ченду като част от програмата " панда дипломация ", основана от Китай за поощряване на връзките с търговски сътрудници.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР